söndag 20 september 2009

En annan sorts hållbarhet

I helgen har jag investerat i hållbarhet ihop med min älskade man. Vi har gått på kurs för att bli bättre på att kommunicera och hantera konflikter. Väldigt roligt och en del tårar.

Det har känts lyxigt att ge varandra den här tiden, för att minnas varför det blev vi en gång i tiden, reflektera över det liv vi lever idag och hur vi vill ha det i framtiden.

Jag kan verkligen rekommendera detta för alla som lever i parrelationer. Vi var fyra par i vår kurs, med barn och utan barn, sådana som varit ihop länge (22 år) till ganska kort (4 år). Kursen är inte till för par med problem, utan för dem som vill förebygga och hitta "verktyg för varaktig kärlek".

I höst har vi varit tillsammans i tio år och det här var nog den bästa present vi kunde ge varandra. Inte den mest romantiska kanske, men den viktigaste.

Och klimatsmart var den definitivt.

2 kommentarer:

  1. Verkar klockrent. Jag är så inne på att lära mig själv och mina relationer. Att se. Och känna. Definetivt klimatsmart. Man mår bättre. Och inser att sitta stilla och titta på höstlöven är bättre än att köpa en ny kjol. Exempelvis.

    SvaraRadera
  2. Jag blir riktigt avundsjuk. Vilken vettig och bra sak att göra. Tyvärr är det svårt att komma till skott med en sån kurs om man känner att man har det bra i förhållandet. Men det är kanske då det är bästa tiden att göra det. Ska se om jag plantera idén här hemma, men jag är inte övertygad om att maken vill.

    SvaraRadera