Imorgon är det skärtorsdag och en lång härlig helg börjar. Förhoppningsvis flyttar vi ut till landet. Det vill säga promenerar de trehundra metrarna ut till kolonistugan. Det är frihet för mig. Att inte behöva packa in barn, mat och packning i en bil, köa ut ur stan och sedan sitta och köra tio mil till nån enskild stuga långt bort från familj och vänner.
Men jag vet inte hur man lägger upp en klimatsmart påskmeny. Ägg, potatis (och ganska mycket godis) har vi beställt från Hedenborgs. Laxen ligger gravad och klar i kylskåpet (tyvärr av icke KRAV-märkt odlad lax). Undrar om det går att hitta nån KRAV-märkt sillburk på Konsum?
Hade jag varit köttätare hade det väl blivit lamm kanske.
Vad har man mer på påskbordet? Och vad väljer man om man vill välja klimatsmart?
onsdag 8 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hejsan!
SvaraRaderaDen här vegansillen är riktigt mumsig, går att göra 100% ekologisk och vegan=lite koldioxid...
http://veganvrak.blogspot.com/2008/12/senapssill-utan-sill-den-lilla-vargens.html
Själv tänkte jag också göra potatissallad med tofu och någon färsk grön grönsak.
E
Tack för tipsen! Sillreceptet var klart spännande.
SvaraRaderaDet finns MCS och KRAVmärkt sill, tror det är ABBAS :)
SvaraRadera