fredag 27 mars 2009

Neeej!

Trött, förbannad och ledsen. Jag trodde att det var en förändring på gång i Göteborg. Jag trodde att vi så smått var på väg att närma oss trängselavgifter för att göra vår stad till en stad för människor. Istället för att den ska fortsätta vara en stad för bilar. Men igår fattade kommunstyrelsen nån sorts förhalningsbeslut.

Det är så jävla mycket snack. Alla politiker pratar om att man tar klimatfrågan på allvar men det man gör i handling är bara att fortsätta i samma hjulspår. Kan man skjuta på de svåra besluten så gör man det. Troligen vill man inte fatta de svåra besluten alls och då är förhalning ett bra sätt.

När det gäller trängselavgifter i Göteborg handlar det om så mycket mer än om klimatfrågan. Det handlar om att avgifter skulle kunna ge nödvändiga intäkter för att förbättra kollektivtrafiken. Det handlar om att mellan 80 och 200 personer dör i förtid varje år i Göteborg för att luften är ohälsosam. Det handlar om att bilar bullrar, skapar en otrygg miljö, skapar barriärer och tar otroligt mycket plats, både när de rullar och står stilla. Närmare 30 procent av Göteborgs innerstad används för infrastruktur idag. Är det klokt?

Jag hade önskat att en utredning om trafikstyrande avgifter kunde påbörjas snarast, men nu verkar det som att bilarna får fortsätta regera i vår stad. Sorgligt.

Mer om trängselavgifter här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar