lördag 30 januari 2010

Äntligen besked

Har levt i jobbig ovisshet nån månad eller så. En uppdragsgivare ville att jag skulle planera för att åka till Japan men kunde inte ge något definitivt besked om resan skulle bli av eller inte. Så jag bokade resa och boende direkt efter julhelgerna och har förberett mig lite lagom på den uppgift som skulle vänta. Och så satte jag igång att vänta på besked.

Då resan var bokad till torsdag nästa vecka och jag fortfarande i onsdags inte fått besked så började det kännas lite jobbigt. Det är ju en massa praktiska (och känslomässiga) saker som hänger på om en sån resa blir av eller inte, både på jobbet och hemma. Så i torsdags så "dängde jag näven i bordet" och fick till ett möte fredag eftermiddag. Och fick veta att jag ska åka.

Ett förlösande besked.

Firade med att gå tidigt från jobbet, hämta barnen och ta med hela familjen på After Work inne i stan med kollegorna och en massa annat folk. Trevligt.

8 kommentarer:

 1. Wow, vad ballt! När åker du?

  SvaraRadera
 2. Åker på torsdag. Ska bli riktigt spännande.

  SvaraRadera
 3. Jag är riktigt avundsjuk på att dig som får åka till Japan :-) Du får ta mycket foton och dela med dig av på bloggen!

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att tjänsteresor inte inkluderas i din klimatpåverkan...
  Men ni redovisar väl firmans klimatpåverkan för era kunder?
  ;-)
  Så de får det svart på vitt...

  SvaraRadera
 5. Det är kunden som köper flygresan, så vi har inte mycket att redovisa. Jag hoppas innerligt att uppdragsgivaren på något sätt kompenserar när de nu skickar mig härs och tvärs över jorden.

  SvaraRadera
 6. Hoppas du får en trevlig resa!

  SvaraRadera
 7. Kunden köper väl ett uppdrag där flygresan ingår? Då får ni väl redovisa miljöpåverkan för just detta uppdrag till kunden?

  SvaraRadera
 8. Eva: Tackar. Det hoppas jag också.

  Jonas: Nej, inte i detta fallet. Flygresan bokas via kundens resebolag så vi köper aldrig flygresan och har därmed svårt att redovisa den. Det är ju det där med dubbelräkningen igen. Om vi redovisar det för att jag är den som fysisk flyger och kunden redovisar det för att de betalt, hur blir det egentligen? Jag vet inte vad som är bäst. Jag hoppas så klart att mina flygresor klimatkompenseras dubbelt.

  SvaraRadera