fredag 13 februari 2009

Väskbekymmer

Min vardagsväska har gått sönder! Inte bra. Inte alls bra.

Den är verkligen inte flådig (snarare ful), men så oerhört praktisk. Fullpackad passar den precis i min cykelkorg. Den är rymlig med andra ord. På framsidan har den fyra fack i olika storlekar. En för mobilen, en för nycklarna, en för pappersnäsdukarna och en för lite läppbalsam/alvedon. Har aldrig förut lyckats hitta en väska som så exakt matchar mina behov.

Igår på väg hem från jobbet hade jag packat den riktigt tungt. Lite för tungt kanske, för helt plötsligt lossnade axelremmen. Poff, av bara. Nåja tänkte jag, den är ju fortfarande nästan lika praktisk, de vanliga handtagen finns ju fortfarande. (Men detta är inte sant. Jag behöver kunna hänga den över axeln för att ha händerna fria för barn, påsar, väskor, hjälmar och annat som ska med.)

Med så idag lossnade dragkedjehandtaget (heter det så?). Så nu går den inte att stänga. Ingen återvändo. Jag fixar inte att laga sådana grejer.

Vad göra? Jag vill verkligen inte köpa någon ny. Men jag klarar mig ju inte heller utan en väska. Har ingen lust att lägga tid på att leta i begagnataffärerna. Hatar att handla. Jag vill att de saker jag har ska fungera och hålla i all evighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar