fredag 13 februari 2009

Fredagsmys

Efter tjugo års letande har jag äntligen hittat ett baguette-recept jag trivs med, så idag blev det nygräddade baguetter till räkorna. När vi ätit klart kokade vi av räkskalen, så nu finns det toppenfin räkfond att använda till nästa fisksoppa.

Hittade två överblivna potatisar i skafferiet, perfekt för att testa Ekognistas chips-recept. Vi testade med lite varmare ugn (275 grader), men det var nog för mycket, för några av chipsen blev lite brända. Det kan dock varmt rekommenderas. Otroligt skönt att slippa alla konstiga tillsatser.

Avslutade "kökspasset" med att hänga upp nya äppelringar på tork.

Känner mig otroligt nöjd. "Äkta vara" så långt ögat kan nå. Och förutom att det blir gott så är det så trevligt att hjälpas åt i köket hela familjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar